Community


All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
 Post subject: Re: C.H.I.P device-anyone tried it?-SOLVED
PostPosted: Thu Jul 21, 2016 7:05 am 
Offline

Joined: Sun Aug 10, 2014 12:42 pm
Posts: 33
Hi there
Just got one of these https://getchip.com/pages/chip .Downloaded the Raspian download, as its a ARMHF device (I think-the Ubuntu.deb file came up as wrong arch). The install goes ok, but when I try to start the nrclientcmd, I get the below-works fine on all my Pi's! Anybody tried this, any ideas? The dir and file are there, syslog shows I can start and stop the service-just doesn't want to play!

Code:
root@chip:/home/chip# nrclientcmd
bash: /usr/bin/nrclientcmd: No such file or directory
root@chip:/home/chip#


Code:
Jul 21 11:58:09 chip nrservice.sh[786]: Stopping NeoRouter client service: nrserviceNo /usr/bin/nrservice found running; none killed.
Jul 21 11:58:09 chip nrservice.sh[786]: .
Jul 21 11:58:09 chip systemd[1]: Starting LSB: Start and Stop NeoRouter client service...
Jul 21 11:58:09 chip nrservice.sh[794]: Starting NeoRouter client service: nrservice.
Jul 21 11:58:09 chip systemd[1]: Started LSB: Start and Stop NeoRouter client service.
Jul 21 11:58:18 chip systemd[1]: Stopping LSB: Start and Stop NeoRouter client service...
Jul 21 11:58:18 chip nrservice.sh[819]: Stopping NeoRouter client service: nrserviceNo /usr/bin/nrservice found running; none killed.
Jul 21 11:58:18 chip nrservice.sh[819]: .
Jul 21 11:58:18 chip systemd[1]: Stopped LSB: Start and Stop NeoRouter client service.
Jul 21 11:58:22 chip systemd[1]: Starting LSB: Start and Stop NeoRouter client service...
Jul 21 11:58:22 chip nrservice.sh[844]: Starting NeoRouter client service: nrservice.
Jul 21 11:58:22 chip systemd[1]: Started LSB: Start and Stop NeoRouter client service.


Some extra info that may help....
Code:
root@chip:/usr/bin# uname -a
Linux chip 4.4.11-ntc #1 SMP Sat May 28 00:27:07 UTC 2016 armv7l GNU/Linux
root@chip:/usr/bin# file /usr/bin/nrclientcmd
/usr/bin/nrclientcmd: ELF 32-bit LSB executable, ARM, EABI5 version 1 (SYSV), dynamically linked, interpreter /lib/ld-linux.so.3, for GNU/Linux 3.1.9, not stripped
root@chip:/usr/bin# ldd /usr/bin/nrclientcmd
        linux-vdso.so.1 (0xbef2b000)
        libpthread.so.0 => /lib/arm-linux-gnueabihf/libpthread.so.0 (0xb6f29000)
        libdl.so.2 => /lib/arm-linux-gnueabihf/libdl.so.2 (0xb6f15000)
        libstdc++.so.6 => /usr/lib/arm-linux-gnueabihf/libstdc++.so.6 (0xb6e5e000)
        libm.so.6 => /lib/arm-linux-gnueabihf/libm.so.6 (0xb6dea000)
        libgcc_s.so.1 => /lib/arm-linux-gnueabihf/libgcc_s.so.1 (0xb6dc1000)
        libc.so.6 => /lib/arm-linux-gnueabihf/libc.so.6 (0xb6cd1000)
        /lib/ld-linux.so.3 => /lib/ld-linux-armhf.so.3 (0x7f64e000)
root@chip:/usr/bin#


Last edited by cabsandy on Mon Jul 25, 2016 5:36 am, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: C.H.I.P device-anyone tried it?
PostPosted: Thu Jul 21, 2016 7:35 am 
Offline

Joined: Sun Aug 10, 2014 12:42 pm
Posts: 33
Update
Found this link in the forums-(last post)

http://www.neorouter.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=5450&st=0&sk=t&sd=a&start=10

which lets me now start the nrclientcmd, and appears to log me in-but no nrtap interface appears (although an IP address is granted in my NR console) and I cant ping it....


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: C.H.I.P device-anyone tried it?
PostPosted: Fri Jul 22, 2016 9:04 am 
Offline

Joined: Sun Nov 16, 2008 6:41 am
Posts: 1864
Hi cabsandy,

Please look at this. Make sure you have enough permission to access the tun device on your box.

viewtopic.php?f=8&t=5453&p=9957&hilit=lsmod#p9957

Thanks,
KevinZ - NeoRouter team


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: C.H.I.P device-anyone tried it?
PostPosted: Sat Jul 23, 2016 4:37 am 
Offline

Joined: Sun Aug 10, 2014 12:42 pm
Posts: 33
Thanks Kev-that appears to be the problem

Code:
root@chip:/home/chip# modprobe tun
modprobe: FATAL: Module tun not found.
root@chip:/home/chip# lsmod | grep tun
root@chip:/home/chip#


Googled a bit and tried to load it, as I can be root/sudo , but no joy. I'm surprised as its a Debian based box, so should work? Any ideas anybody?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: C.H.I.P device-anyone tried it?-SOLVED
PostPosted: Mon Jul 25, 2016 5:36 am 
Offline

Joined: Sun Aug 10, 2014 12:42 pm
Posts: 33
OK
So got it working-here's what I did
The kernel that comes with the CHIP doesn't have the modules loaded that allow tun/tun0 to be loaded work-so you need to install a new one-or compile it
https://bbs.nextthing.co/t/vpn-client-tun-module/5317/3 and then
http://www.chip-community.org/index.php/A_new_kernel_and_device_tree:_rd235b

However, even doing this wont get the nrtap interface up and working-you need to follow this line to complete it all
http://www.neorouter.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=5450&st=0&sk=t&sd=a&start=10 , the specific part is this
Code:
sudo ln -sf /lib/arm-linux-gnueabihf/ld-linux.so.3 /lib/ld-linux.so.3


So install the kernel, put in the synmlink, and reboot. Login the normal way from the CLI, and you should then be connected to your network

Hope this helps someone!

cabs


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to: